top of page

LOGO ERP ürünleri ile şirket ihtiyaçlarına göre yazılım uyarlama, geliştirme ve danışmanlık yapan En İyi Logo destek hizmeti sunan bir proje şirketidir.

2023 Yılında e Fatura ve e Deftere Geçme Zorunluluğu Olanlar

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2023

2022 yılına ait 3 milyon TL ve üzeri brüt satış hasılatı/cirosu olan tüm mükelleflerin sektör ayrımı olmaksızın 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-faturaya, 1 Ocak 2024 tarihine kadar e deftere geçiş zorunluluğu bulunuyor.



Sektör Ayrımı Olmaksızın Tüm Mükellefler İçin E-Faturaya Geçiş Tarihleri

Yıl

Brüt Satış Hasılatı

e-Fatura

e-Defter

2022

3 Milyon TL

1 Temmuz 2023

1 Ocak 2024


ÖTV Kanununa ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle EPDK’ndan lisans alan işletmeler ile ÖTV Kanununa ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa veya ithal edenler; lisans alımı, imal, inşa veya ithalin yapıldığı ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.


Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle uğraşanlar, işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

İhracat işlemlerinde e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 3065 sayılı KDV Kanununun 11’inci maddesine göre mal ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, söz konusu faturalarını e-Fatura olarak düzenlemeleri zorunludur.


Gayrimenkul Alım-Satımı veya Kiralama İşi Yapanlar ile Motorlu Alım-Satımı veya Kiralama İşi Yapanların E-Faturaya Geçiş Tarihleri

Gayrimenkul, inşa, alımı, satımı veya kiralama işlemlerini yapanlar ile motorlu taşıt üretimi, alımı, satımı veya kiralama işlemlerini yapanlar veya bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerin e-faturaya geçiş zorunluluk ciroları ve tarihleri şöyledir:


Yıl

Brüt Satış Hasılatı

e-Fatura

e-Defter

2022

500 Bin TL

1 Temmuz 2023

1 Ocak 2024


Elektronik / İnternet Ortamında Mal ve Hizmet Satışı Yapanlar için E-Faturaya Geçiş Tarihleri


Kendilerine veya aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde veya diğer her türlü elektronik ortamda mal ve hizmet satışını gerçekleştiren mükelleflerin geçiş zorunluluk ciroları tarihleri şöyledir:



Yıl

Brüt Satış Hasılatı

e-Fatura

e-Defter

2022

500 Bin TL

1 Temmuz 2023

1 Ocak 2024


Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Belediye Ruhsatlı Otellerin E-Faturaya Geçiş Tarihleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmelerinin e-faturaya geçişleri 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren tamamlanmış olması gerekiyor.

2023 yılında bu kapsamda faaliyetine yeni başlayacak otel işletmeleri de ilk faturalarını e-fatura olarak düzenlemek zorundadır.

 

e-Fatura başvurusu nasıl yapılır?

- Kamu Sertifikasyon Merkezinden mali mühür başvurusu yapınız. - Mali mührünüz geldikten sonra Gelir İdaresine elektronik başvuru yapın. Başvuru yöntemi olarak özel entegrasyonu seçin.

- eLogo Özel entegratörlük için yeni bir hesap oluşturup sipariş girişi ve kontör alımı gerçekleştirin.

- eLogo tarafından gönderilen sözleşme.exe dosyasını çalıştırıp, mali mühür ile imzalama işlemi yapmanızın ardından hesabınız aktif hale getirilecektir.



e-Defter başvurusu nasıl yapılır?

Tüzel kişiler https://uyg.edefter.gov.tr/edefterbasvuru/ linkinden kendilerine ait mali mühürle, gerçek kişiler ise kendilerine ait mali mühür veya elektronik imza ile başvurularını online yapabilirler.


Neden Özel Entegratör Seçmeliyim


eLogo Özel Entegratörlük Hizmeti; 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistem sağlar. Böylece, e-Fatura gönderme ve alma işlemleri teknik yeterliliğe sahip, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan özel entegrasyon izni almış hizmet sağlayıcısı eLogo'nun bilgi işlem sistemi tarafından gerçekleştirilir.


Güvenilir entegratör
  • Arkasındaki Logo Yazılım güvencesi ile e-Devlet süreçleriniz uzman eliyle yönetilir.

  • Halka açık şirket olmanın sorumluluklarını taşır, regülasyonlara zamanında ve tam uyum sağlayan öncü firmadır.

  • Kişisel verileriniz ve ticari sırlarınız mevzuata uygun şekilde korunur.


Sürekli yenilenen ve gelişen altyapı
  • e-Belge'leriniz, kaybolma riski olmadan 3 farklı veri merkezimizde yedeklenerek saklanır.

  • Online yapımızla anlık sonuç dönme imkanı sağlar.


Tüm ERP ve sektörel yazılımlara entegre yapı
  • Tüm ERP ve sektörel yazılımlara entegrasyon yapısı sayesinde operasyonel kolaylık sağlar ve hata payını azaltır.


Her zaman yanınızda
  • 800'den fazla iş ortağı ile tüm Türkiye'de yanınızdadır.

  • Geniş ve uzman destek kadrosu ile her sorunuza hızla cevap verir.

  • Yüksek hizmet kalitesiyle mevzuat danışmanlığı ve mali mühür kurulumundan fatura kesimine kadar tüm aktivasyon süreçlerinde yanınızda olur.


Geniş ürün gamı ve terzi işi çözümler
  • Sektörünüzün ihtiyaçlarına özel geniş ürün seçenekleri sunar.

  • İşletmenizin ihtiyaçlarına yönelik terzi işi çözümler geliştirir.


Avantajlı ücretlendirme yapısı
  • elogo kontörlerinin süre sınırı bulunmaz, kontörleri dilediğiniz süre içerisinde tüketebilirsiniz.



Türkiye'nin e'si 6. kez yılın birincisi

Bilişim 500 Araştırması’nda bu yıl 6. kez Türkiye Merkezli Üretici Kategorisi’nde Yılın e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Hizmeti Kategori 1'incisi ödülüne hak kazandık. Sizden aldığımız güçle yeni başarılara koşmaya devam edeceğiz.


819 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page