top of page

LOGO ERP ürünleri ile şirket ihtiyaçlarına göre yazılım uyarlama, geliştirme ve danışmanlık yapan En İyi Logo destek hizmeti sunan bir proje şirketidir.

Yazarın fotoğrafıEma Web Master

Akıllı Barkod Sistemi deponuz için en uygun yöntem olabilir.

Marketlerde, benzin istasyonlarında, mağaza ve alışveriş merkezlerinde kullanılan, bizzat sizin de içinde yaşayarak gördüğünüz o barkod sistemi perakende işlemlerde kullanılmaktadır. Ean barkod olarak anılan ve örneğin yerli ürünlerde Türkiye kodu "869" ile başlayan 13 haneli barkot numarasıdır. Ürünün standart ve asla değişmeyecek olan "sabit barkodu" oluşur ve ERP'de kendi stok kartına bu bilgi yazılır.


Sistem artık bu ürünü örneğin "ELMA" olarak tanır. Her barkod okutmada stoklara 1 girer 1 çıkar. Bir de ELMA nın koli barkod numarası vardır. Yine yerli üretim ise "869" ile başlar ve koli içi miktar sabit olarak belirlenir. Örneğin her kolide 24 adet ELMA varsa, her okutmada 24 girer 24 çıkar. Koli bozmayan ve "izleme" yapmayan işletmelerde ve perakende sektöründe yaygın olarak kullanılır.



Depo Barkod Sistemi


Üretim yapan bir işletmeniz varsa ürettiğiniz ürünlere standart ean barkod tanımlaması zaten yapmanız gerekir. Sağlanan bu kısmi fayda ile kümülatif stok miktar toplamları üzerinden, giren - çıkan - kalan olarak ERP / muhasebe programında stoğunuzu takip edersiniz. Ürün sattığınız müşteriniz de, ürünleri kendi deposuna giriş esnasında, eğer barkod sistemi kullanıyorsa, ürünü otomatik olarak stoklarına alacaktır. Sağlanan fayda bundan ibarettir.


Stok yönetmek başka, depo yönetmek başka bir iş olduğundan standart barkod ile deponuzu yönetemezsiniz. 


Depo yönetmek istiyorsanız kendi iç takip barkodunuzu üretmelisiniz.


Smart barkod diğer adıyla akıllı ya da seri barkod üretme işleminde üretimden satışa kadar tüm değer zincirinin bütünleşik yönetiminde Depo Yönetim Sistemi kilit rol oynuyor. Bütünleşik ve otomatize depo yönetimi sayesinde işletmelerin maliyetleri düşerken verimlilikleri de artıyor.


İşletmenize neler kazandırır?


Stoklarınıza adet, koli, palet bazında standart ean barkodunuza eşleşik çalışan birbirinden bağımsız (T.C. Kimlik No) akıllı smart barkod üretebilirsiniz.


İzlenebilirlik

Tedarikçiye göre, üretim bilgisine göre, satış yapılan müşteriye göre, hangi partide olduğu, hangi vardiyada üretildiği gibi bilgileri elde ederek izlenebilirliği sağlarsınız.


Fifo Yapısı

Ürünün son kullanım tarihine göre ,garanti süresi tarihine göre, ilk girenin ilk çıkma kuralına göre sevk edilmesini planlarsınız ve böylece standart ean barkodu aynı olan ancak son kullanım tarihi farklı olan serilerdeki ürünün depoda bulunmasını ve sevk önceliğini elde etmeyi sağlarsınız.


Lokasyon Takibi

Stok yeri, Raf yeri bilgisi barındırır. Aynı çeşit ürün deponun farklı alanlarında, farklı raflarında veya deponun o ürün için ayrılmış alanında bulunabilir. Sevkiyat aşamasında izleme ölçütüne (fifo-son kullanım v.s.) göre doğru raftan veya stok adresinden, doğru ürünün, sevk edilmesini sağlar. 


Serili Takip

İçinde miktar bilgisi barındırır. Koli veya palet bozulabilir. Bozulmuş koli veya palet için ikinci çıkış yapıldığında, okutulan seride kalan miktarı gösterir. Böylelikle tekrar kalan miktar kadar etiket basma işlemi yapmazsınız.

Serili takip, stok üzerindeki hâkimiyetinizi arttırıp stok yönetiminde hem geriye doğru hem de ileriye doğru izlenebilirlik sağlar. Bununla birlikte sevkiyat ve mal kabul işlemlerinizdeki hataları minimuma indirger.


Tedarik zincirinizin en sağlam halkası.


Depo düzeninin sağlanmasıyla depo alanının en etkin şekilde kullanımını sağlar. Çalışanların görevlerine ve iş planlarına uygun iş atamalarıyla daha verimli iş gücü kullanımını sağlar.


Otomasyona dayalı akıllı uygulamalarla karar ve operasyon süreçlerinde verimlilik artışı ile tüm depo süreçlerinin sistem üzerinden izlenmesiyle etkin kontrol sağlar.


El terminallerinin sisteme entegrasyonu, en son teknolojili barkod sistemleri, farklı modüllerin kullanılabilmesi, ihtiyaca göre uyarlamalar yapılabilmesi gibi özellikler sunan Logo Depo Yönetim Sistemi sayesinde orta ve büyük ölçekli işletmeler maliyetlerini düşürürken verimliliklerini artırabiliyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page