top of page

LOGO ERP ürünleri ile şirket ihtiyaçlarına göre yazılım uyarlama, geliştirme ve danışmanlık yapan En İyi Logo destek hizmeti sunan bir proje şirketidir.

Logo En İyi Yurtiçi Proje Ödülü – Kidzania - Logo Tiger ERP ve j-guar İK Projesi

Güncelleme tarihi: 14 Tem 2023

Çocuklara eğitim ve eğlenceyi bir arada sunmak üzere kurulan KidZania, pek çok farklı fonksiyonu bir arada barındırıyor. Bütün bu fonksiyon ve süreçlerin uyumlu bir şekilde ilerleyebilmesi için kurumsal kaynak planlama çözümü olarak Tiger ERP'yi tercih eden KidZania İstanbul, Logo Dünya Proje Geliştirme Birincilik Ödüllü İş Ortağı, Ema Grup Bilişim tarafından sunulan proje yönetimi ile insan kaynakları uygulamalarında da j-guar İK’yı kullanıyor.


KidZania, Tiger ERP ile finansal süreçlerinde raporlama performansını artırırken j-guar İK ile de insan kaynakları süreçlerini iyileştirdi.




Çocuklar için “eğiterek eğlendirme merkezi” konsepti ile 1999 yılında Meksika’da kurulan KidZania, gerçek dünya markaları ile iş birliği yaparak, çocukların gerçek hayatta yetişkinlere dair rolleri canlandırabilmelerini ve böylece geleceğe bugünden hazırlanabilmelerini amaçlıyor. Türünün dünyadaki ilk örneği olan KidZania’da çocuklar, iş dünyasını tanıyıp finansal hayatı ve ekonomik mekanizmayı tanımanın yanı sıra yetki alarak motive oluyor, eğlenerek öğreniyor, hayat deneyimi kazanıyor. Türkiye’deki ilk KidZania ise Akkök Holding, Sinpaş Holding ve Doğu-Batı Grup ortaklığında Mart 2014’ten bu yana Akasya Acıbadem AVM’de hizmet veriyor.


BEKLENTİ ve HEDEFLER

KidZania’nın finans-muhasebe süreçlerinde satış raporlarını ve aylık finansal raporları alabilmek, depo hareketlerini sisteme girmek, depo-stok durumunu belli kırılımlara göre alabilmek gibi ihtiyaçları söz konusuydu.


Özellikle masraf merkezlerinin detaylı bilgilerine ulaşılarak maliyetlendirmelerin yapılması, kayıtların mevzuata uygun şekilde tutulması ve satış-stok raporlarının zamanında alınabilir hale gelmesi öncelikli beklentiler arasındaydı. Raporlama açısından da üst yönetime sunulan raporların manuel hazırlanması insan kaynaklı hatalara ve veri tutarsızlıklarına yol açabiliyordu.


KidZania’daki bir başka önemli ihtiyaç da insan kaynakları süreçlerinin iyileştirilmesi ve mevcut kaynakların daha verimli şekilde kullanılması için çeşitli düzenlemelerin yapılmasıydı. Bu sayede İK biriminde oluşan doğru verilerin finans-muhasebe bacağına entegre bir şekilde aktarılması hedefleniyordu.


SEÇİM AŞAMASI

KidZania, kurumsal kaynak planlama (ERP) ve İK çözümleri anlamındaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere Tiger ERP ve j-guar İK ürünlerini tercih etti. Tiger ERP’nin Malzeme ve Depo Yönetimi, Satın Alma, Satış ve Pazarlama, Dış Ticaret, Finans ve Muhasebe modüllerinin aktif olarak kullanılmasına karar verildi. j-guar İK’da ise çözümün tamamının uygulamaya alınması için hazırlıklar yapıldı. Logo çözümleri, mevzuata uygunluğun yanı sıra maliyet avantajı sağlaması, danışman ağının yaygınlığı, modüler ve esnek yapısı nedeniyle seçildi.





PROJE SÜRECİ

KidZania, Logo çözümlerinin uygulanması ve ihtiyaca göre şekillendirilmesi için Ema Bilgisayar ile çalışmaya karar verdi. Projenin ERP ayağında ilk önce çeşitli analizlerle süreç ve ihtiyaçlar belirlendi. SMM hesaplanabilmesi için tüm stok kartları gözden geçirilerek özel kodlar sayesinde sınıflamalar yapıldı. Hem standart hem de özel yönetim raporları geliştirildi. Mevcut 10 adet ambarın maliyet raporları birleştirildi.


Ayrıca tedarikçi firmaların detaylı takibi mümkün hale getirildi. j-guar İK projesinde de Sicil Yönetimi, Bordro Yönetimi, Borç Avans Yönetimi modülleri kurgulandı. Her iki proje toplam 30 adam/gün gibi kısa bir sürede tamamlandı. Projenin halen devam eden aşamasında ise Eleman Seçme ve Yerleştirme, Kariyer Yönetimi, Self Servis, Eğitim Yönetimi modüllerinin hayata geçirilmesi


ELDE EDİLEN FAYDALAR

  • Türkiye ve Meksika mevzuatına uygun gelir tablosu alınabilir hale geldi.

  • Tüm raporlar tek bir dokunuşla alınmaya başladı.

  • Tedarikçi takibi ve analizi kolaylaştırıldı.

  • Ürün gruplamaları daha verimli hale getirildi ve daha sağlıklı analizler yapılması sağlandı. Gerek envanter sayımlarında gerekse mal teslimlerinde ürün verileri kolayca ulaşılabilir oldu. Şirket departmanları, aktiviteler ve POS noktaları bazında masraf takibi ve analizi kolaylaştırıldı.

  • Özel tasarlanan stok denge, stok yaşlandırma raporları sayesinde kampanya planlamaları ve ürün yönetimlerinde zaman ve kaynak tasarrufu sağlandı.

  • Satış-kârlılık raporları sayesinde günlük, haftalık, aylık ve yıllık rakamlar hızla alınabilir hale geldi.


BİR BAKIŞTA KIDZANIA Tiger ERP ve j-guar İK Projesi


Dünün ihtiyacı
  • Harcamaları masraf yeri kırılımında görebilmek,

  • Departmanların ihtiyaçlarına göre çeşitli raporları sistemden alabilmek,

  • Satılan malın maliyetini doğru hesaplayabilmek,

  • Manuel işlemleri olabildiğince azaltmak ve hatayı minimuma indirmek,

  • Stoklarda bulunan malları gruplandırarak takip edebilmek,

  • Birden fazla defteri haritalandırarak aynı anda tutabilmek,

  • Tedarikçi yönetimini iyileştirmek,

  • İnsan kaynakları süreçlerini iyileştirmek ve mevcut kaynakları daha verimli kullanmak.


Fayda

  • Şirket giderlerinin daha iyi takip ve analiz edilebilmesi,

  • Formatı belirlenmiş raporların tek tıkla güncellenmesi ve üst yönetime kısa zaman içinde sunulabilmesi,

  • Stok yönetiminin daha iyi yapılması ve kaynakların daha doğru yerlere yönlendirilmesinin sağlanması,

  • Çeşitli departmanların talep ettikleri raporlar sayesinde bölümlerini daha verimli yönetir hale gelmeleri,

  • En doğru ve güvenilir bilgiye en kısa zaman içinde ulaşılması sayesinde doğru stratejik kararların verilmesi



GELECEK PLANLARI

KidZania ayrıca önümüzdeki dönemde, bağlı bulunduğu Holding için de IFRS ile uyumlu gelir tabloları ve bilanço alınmasını sağlamayı hedefliyor. Şirket 2016 yılında e-Fatura ve e-Defter mükellefleri arasına gireceğinden, Logo e-Devlet modülleri ile Özel Entegratörlük Hizmeti’ni de Logo’dan almayı tercih etti ve gerekli altyapı çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. KidZania yine 2016’da Logo Diva bulut çözümünün devreye alınması ile ilgili görüşme ve çalışmalara başladı. Logo’nun iş zekası çözümü Logo Mind, bütçe çözümü Logo Mind Budget, iş akışı çözümü Logo Flow ve depo yönetimi çözümü kullanımı da KidZania’nın gelecek planları arasında yer alıyor.

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page