top of page

LOGO ERP ürünleri ile şirket ihtiyaçlarına göre yazılım uyarlama, geliştirme ve danışmanlık yapan En İyi Logo destek hizmeti sunan bir proje şirketidir.

Depo Yönetim Otomasyonunda Verimli Stok Takibi

Güncelleme tarihi: 24 Eki 2023

Tedarik zincirinin özellikle son 10 yılda hızlı bir şekilde değişmesi, işçilik maliyetlerini ve kaliteyi kontrol edebilmek için Depo Yönetimi Sistemleri (WMS) çözümleri kullanmayı neredeyse zorunlu hale getiriyor. İster bir e-ticaret sitesi veya perakende zinciri yönetin, ister bir üretici veya distribütör olun; bu sistemler, depolama, sevkiyat ve iş gücü süreçlerinde pek çok avantaj sunuyor.


Teknolojinin gelişmesi ve yazılımların Android işletim sistemli donanımlar üzerinden yürütülmesi, Warehouse Management System - Depo Otomasyon Sistemi - Depo Yönetimi gibi uygulamaların yalnızca büyük değil; orta ve küçük işletmeler tarafından da tercih edilmesini sağlıyor. Siz de Logo WMS depo yönetimi yazılım çözümlerini ve faydalarını keşfederek işletmenizin operasyonlarını daha etkin ve verimli şekilde yürütebilirsiniz.


Depo yönetimi nedir? Ne kazandırır?

Depo Yönetimi, bir işletmenin tüm değer zincirindeki en kritik öğelerden biridir. Üretim, satış ekipleri, satış noktaları ve depo arasındaki süreçlerin entegrasyonu ve bütünleşik yönetimi sayesinde hizmet kalitesi ve dolayısıyla müşteri memnuniyeti artar. Aynı zamanda tüm depo süreçleri tek noktadan yönetilip takip edilebildiği ve otomasyon sayesinde insan kaynaklı hatalar en aza indirildiği için maliyetler düşer, verimlilik artar.


Depo yönetimini kimler kullanabilir?

Hangi ölçekte olursa olsun, depo süreçleri bulunan tüm işletmeler Depo Yönetimi Sisteminden yararlanabilir.


Depo yönetim sistemini seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Depo Yönetimi Sistemi seçiminde, sadece stok tutma ya da sevkiyat aşamalarını değil, depo süreçlerinin tamamını kapsayan bir çözümün tercih edilmesi büyük önem taşır. Böylece müşteriye kadar ulaşan sürecin tamamında otomasyon ve kontrol sağlanır. İşletmedeki farklı sistemlerle entegre çalışabilen, el terminallerini sisteme dahil eden, saha satış ekiplerinin kullanımına açık ve ihtiyaca göre zenginleştirilebilen sistemleri tercih etmek gerekir.


Depo yönetimi WMS nedir?

Depo Yönetimi Sistemi - WMS, bir depodaki günlük işlemleri destekleyen bir yazılım uygulamasıdır. Depo takip programı olarak da bilinen WMS; toptan ve perakende satış alanında yer alan, üretici konumunda bulunan ve dağıtım yapan işletmelerin sıkça karşılaştığı birçok zorluğun çözülmesine yardımcı oluyor. WMS, stok seviyelerinin ve konumlarının takibi gibi görevlerin merkezî şekilde yönetimini sağlıyor. Depo stok takip programı, ayrıca tüm LOGO ERP çözümlerine entegre olarak bütünleşik bir şekilde çalışabiliyor. Böylece işletme genelindeki tüm süreçler birbirine bağlı, sorunsuz ve akıcı hale geliyor. Tedarik zinciri, çoğu işletme için büyük bir maliyet merkezi olduğundan stok takip otomasyonu, bu adımların her birini daha verimli hale getirerek zaman, maliyet ve iş gücünden tasarruf sağlıyor.


Depo Yönetim Sistemi - WMS Ne İşe Yarar?

Depo sistemleri ve depo yönetimi, genel olarak ham maddeleri nihaî ürünlere dönüştürmek için gereken adımlar ve süreçler olarak tanımlanan tedarik zinciri yönetiminde (SCM) çok önemli bir rol oynuyor. Depo yazılımı, ihtiyaç duyulan malların (ham maddeler, bitmiş ürünler ve diğer stok) depolanmasını verimli bir şekilde yöneterek tüm süreçlerin sorunsuz çalışmasını sağlamada önemli bir görev üstleniyor. Kaliteden ödün vermeden, hızlı ve verimli şekilde operasyonları yürütmeyi sağlayan depo programı; verimliliğe fayda sağlayarak işletmelerin, ortakları ve müşterileri ile uzun vadeli ilişkiler kurmasına ve rekabet avantajı elde etmesine yardımcı oluyor.

 

WMS - Depo Yönetimi Özellikleri Nelerdir?


Mal Kabul Süreci

WMS, işletmelerin iş kurallarına ve depo akışına dayalı olarak malları en verimli şekilde almasına, işlemesine ve yerine koymasına yardımcı oluyor. Ayrıca ERP yazılım çözümleriyle entegrasyonu da desteklediği için tüm operasyon sürecinin verimliliğini artırıyor.


Stok Yönetimi

Stok takip programı, nakliye ve mağazalardaki mallar dahil olmak üzere herhangi bir konumdaki bir kuruluşun stoklarına gerçek zamanlı görünürlük sağlıyor. Stok programı çözümleri; seri/lot takibi, palet takibi, raf takibi, hasarlı, red ve bloke edilmiş malların takibi, ürün ve satıcı performansına ilişkin gelişmiş analitik ve öngörüleri kullanarak stok sayımını ve talep tahminini destekliyor.

Sayım

WMS depo yazılımları, tüm sayım süreçlerinin maksimum verimlilikle gerçekleşmesi için bir dizi çözüm sunuyor. El terminalleriyle sayım, anlık stok takip etme ve seri/lot bazında karşılaştırma yapma gibi uygulamalar tüm operasyonların kontrolünü ve yürütülmesini kolaylaştırarak hataları minimuma indiriyor.

Sevkiyat

Birçok depo sistemi, teslimat sürecini hızlandırmak için nakliye yönetimi ve lojistik yazılımı ile entegre oluyor. Gerçek zamanlı depo takip programı ile işletmeler, ürünlerin zamanında ve doğru varış noktasına ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebiliyor. Ayrıca, FIFO/FEFO’ya göre yükleme ve hatalı kamyon yüklemelerinin önlenmesi gibi çözümler sevkiyat süreçlerini daha verimli hale getiriyor.

İş Gücü Yönetimi

WMS; ambar çalışanları, işçilik maliyetleri, yanıt süreleri, üretkenlik boşlukları, planlanacak eğitimler ve daha fazlası hakkında gerçek zamanlı görünürlük sağlayarak işletmelerin iş gücü yönetimlerine destek oluyor. Böylece işletmeler, ihtiyaca uygun personel görev ve sorumlulukların atanması, performans izleme ve yönetim operasyonlarını daha etkin bir şekilde yürütebiliyor.

Depo Düzeni ve Veri Analitiği

Gerçek zamanlı veriler, manuel veri toplama yöntemlerinden daha güvenilir depo düzeni çözümleri sunarak hataları ortadan kaldırıyor ve süreci büyük ölçüde hızlandırıyor. Bu veriler ayrıca, zamanında sevkiyat, stok doğruluğu, dağıtım maliyetleri, sipariş döngü süresi ve diğer önemli metrikleri izlemek için data deposu yardımıyla görsel raporlar oluşturuyor.

İade Takibi

WMS - Depo yönetimi sistemleri üzerinden farklı ölçekteki tüm işletmeler, iade süreçlerini maksimum verimlilik ve etkinlikle yönetebiliyor. İade kontrolleri ve sağlam/bozuk iade operasyonlarını yöneterek depo süreçlerini kontrol edebilirsiniz.

Üretim

WMS, tahminden sipariş vermeye, depolamadan tedarikçi teslimatlarına, üretim planlamasından yürütmeye kadar birbiriyle bağlantılı ve örtüşen birçok operasyonun doğru bir şekilde yürütülmesini sağlıyor. Bu bağlamda sevkiyat, mal kabul ve kalite kontrol çözümleri geliştirerek tüm üretim operasyonlarını daha verimli hale getiriyor. Üretim adres tanımı, üretim iş emri desteği, iş emirlerindeki sarf ve fire miktarlarının değiştirilmesi, otomatik sarf/fire fişi oluşturma ve üretim miktarıyla bağlama özelliklerinin yer aldığı modül sayesinde tüm üretim süreçlerinin uçtan uca yönetilmesini kolaylaştırabilirsiniz.



Deys WMS Çözümlerinin Özellikleri Nelerdir?


DEYS Depo Yönetim Otomasyonu, küçük ve orta ölçekli firmaların depo yönetimi konusunda yaşadıkları güncel sorunlara çözüm sunuyor. Parametrik yapısı sayesinde birçok farklı sektöre uyumlu olan DEYS, depo yönetimi süreçlerinde ihtiyaç duyulan modüllerin kolay bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. DEYS ile stok işlemlerine dair bilgiler, işlemin gerçekleştiği anda Logo ürünlerine hızlı ve kolayca entegre edilebiliyor.


Kapsamlı İzleme

DEYS Depo Yönetim Otomasyonunun Seri ve Lot Havuzu, geçmişe yönelik takip sağlayarak işletmenin stok tarihçesi ve yaşı gibi stok geçmişi hakkında detaylı bilgi toplanmasını sağlıyor. DEYS ile aynı zamanda depo çalışanlarının performansları da izlenebilir hale geliyor.


Verimli ve hatasız süreçler

DEYS Depo Yönetim Otomasyonu, stok yönetimi işlemlerinde hız ve veri tutarlılığı sağlıyor. Sevk süreçlerinde eksik ve hatalı işlemlerin yapılmasını engelliyor.


e-Ticaret

Kullanıcıların ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen DEYS giderek büyüyen e-ticaret sektörüne özel çok sayıda modül barındırıyor. Bu modüllerle yapılan uyarlamalar sayesinde e-ticaret depolarının yönetimi de DEYS üzerinden çok hızlı bir şekilde entegre edilebiliyor.


Lokasyon Takibi Modülü

DEYS’in standart modüllerinden biri olan Lokasyon Takibi Modülü ile stokların lokasyonu kolayca takip edilebiliyor. Ayrıca satış ve stok toplama işlemlerinde, Rota ile Toplama İşlemleri sayesinde hem hızlı hem de hatasız sevk işlemleri yapılabiliyor.


Sayım Modülü

DEYS’in standart modüllerinden biri olan Sayım Modülü ile depo ve ürün bazlı sayım yapılabiliyor. Bununla birlikte Sayım Modülü, aynı anda birden fazla terminalin, sistem çalışırken online olarak sayım yapmasını ve bu sayım sonuçlarının değerlendirip sisteme aktarılmasını da sağlıyor.


Üretim

DEYS üç farklı üretim türünü de destekliyor. Logo Go 3 ailesi için üretimden giriş işlemleri, Logo Tiger 3 ailesi için Hızlı Üretim Modülü ile birlikte üretim giriş ve sarf işlemleri ve Logo Tiger 3 Enterprise ürünlerinde hem üretim emri hem de iş emirleri üzerinden “tamamlandı” bildiriminin yapılabilmesini sağlıyor. Aynı şekilde süre girişleri ve duruş işlemelerinin, ilgili üretim emri ile ilişkilendirilmesi, mobil cihazlar üzerinden yapılabiliyor.


Online ve mobil çalışma

DEYS Depo Yönetim Otomasyonu, online çalışma özelliğiyle iş takibini kolaylaştırıyor. Emir ve rota işlemlerini mobil aygıtlar üzerinden yaparak eksiksiz bir entegrasyon sağlıyor.


Raporlama Modülü

DEYS Depo Yönetim Otomasyonunun Raporlama Modülü sayesinde sınırsız sayıda rapor üretilebiliyor ve raporların istenen saat ve tarihte alıcılara ulaşması sağlanabiliyor.


Etiket tasarım modülü

DEYS Depo Yönetim Otomasyonunun Etiket Tasarlama Modülü ile istendiği kadar etiket tasarlanabiliyor, ürün ve raf etiketleri bu modül üzerinden yönetilebiliyor. DEYS Depo Yönetim Otomasyonu, EAN, Seri, GS1-128 ve karekod gibi bütün barkod tiplerini destekliyor.


Güçlü altyapı

DEYS, Rest Servis Mimarisi ve native geliştirilen Android uygulaması ile eksiksiz bir performans ve güvenilir bir çalışma ortamı sunuyor.


DEYS Depo Yönetim Otomasyonu’nun tüm özellikleri standart bir ana pakette sunuluyor. Planlı Üretim ve Hızlı Üretim fonksiyonları Logo Tiger 3 ve Logo Tiger 3 Enterprise ürünleriyle birlikte aktif oluyor. Rest Servis altyapısı sayesinde el terminalleri uzak noktalarda da internet erişimi ile çalışabiliyor. DEYS Depo Yönetim Otomasyonu ile sınırsız sayıda etiket tasarımı yapılabiliyor ve sisteme sınırsız sayıda barkod tanıtılabiliyor. Logo Varyant Özelliği ile tam uyumlu çalışıyor.




DEYS Ürün Özellikleri


Logo 'ya otomatik transfer

FIFO (Genel ve malzemeye özel)

Kantardan veri okuma

El terminalinden emir oluşturma

Çoklu mal kabul

Son kullanma tarihi

Takımlaştırma

Araç tanımlama

Planlı ve plansız emir oluşturabilme

Sınırsız etiket tasarlama

Yeniden etiket yazdırma

Parametreye bağlı miktar kontrolü

Sevkiyat planlama

Dönem oluşturma

Rezervasyon

Yetkilendirme

Sipariş karşılama

Lokasyon Takibi

Parametrik yapı

Rapor oluşturma

Talep karşılama

Paketleme (n seviye)

EAN, seri/lot

Dashboard

Logo ve Deys stokları doğrulama /düzenleme

Siparişten hızlı üretim emri oluşturma

Logo siparişlerden emir oluşturma

Birden fazla birim ile çalışma

E-Ticaret Modülü

Satış Kontrol Modül


Ürün ile birlikte ana pakete dahil lisanslar


Satın alma Emirleri
Satış İade Emirleri
Logo Üretim Emirleri
Satın alma İade Emirleri
Sipariş Toplama Emirleri
Hızlı Üretim Emirleri
Siparişten Satış Emirleri
Sipariş Kontrol Emirleri
Planlı Üretim Emirleri
Hızlı Satış Emirleri
Sipariş Bulma Emirleri
Ambar Sayım Emirleri
Barkod Etiket Yazdırma
Ambar Transfer Emirleri
Esnek Tablo Raporlar
Fire Emirleri
Sarf Emirleri


Android ve Windows mobil platformlara uyumlu olarak geliştirilmiştir. Satın almadan satışa üretimden talep karşılamaya, sayım işlemlerinden raporlamaya kadar bütün işletmelerin ihtiyaç duyacağı esnek ve hızlı bir depo yönetim aracıdır.


DEYS'de parametre ile aktif olan fifo yapısı sayesinde kullanıcılar istediğiniz ürünlerde, istediğiniz gün aralığında fifo'ya uymaya zorlanabilir. Yetkili kullanıcı emirleri oluşturup el terminallerine gönderir. El terminali kullanıcıları barkodları okutarak emri tamamlar.


Deys WMS Depo Yönetimi Sistemleri Kullanmanın İşletmelere Avantajları Nelerdir?


Logo Deys Depo Yönetimi Sistemi yazılımı kullanmak, müşterilerin doğru ürünleri zamanında almasını sağlarken kârlılığınızı artırıyor ve depo operasyonlarında avantajlar sağlıyor. Farklı Logo yazılımlarıyla ve yeni nesil teknolojilerle entegre olarak çalışan Deys WMS çözümleri sayesinde işletmenizin tüm operasyonel süreçlerini merkezileştirebilir ve her aşamada fayda yaratabilirsiniz:

İsrafı azaltma

Depo sistemlerinin avantajları söz konusu olunca daha iyi depolama alanı, stok ve iş gücü yönetimi; israfı en aza indirmeye ve maliyetleri düşürmeye yardımcı oluyor. Sürecin her aşamasındaki etkinlik, her türlü kaynağı en iyi şekilde kullanmayı sağlıyor.

Depo süreçlerini optimize etme

Bir WMS programı, stokların alınmasından mal kabul, paketleme ve sevkiyata kadar, darboğazları ve verimsiz süreçleri saptamak için veri deposu yaratıyor. Bu çözümler sayesinde işletme stoklarını da daha iyi yönetebiliyor.

Daha hızlı iş süreçleri

Üretimden sevkiyata kadar WMS yazılımı sayesinde daha etkin ve verimli şekilde tüm kaynaklar ve süreçler yönetilebildiği için işletmelerin hızı artıyor.

Esnekliği arttırma

Depo otomasyon programı, satışlarda mevsimsel ve dönemsel bir artıştan sonra sipariş hacmindeki değişikliklere uyum sağlıyor veya işletmenin beklenmedik bir kesintiye yanıt vermesine yardımcı oluyor.

İnsan hatasını azaltma ve personel tasarrufu

Sipariş doğruluğunu artırmak ve depoda harcanan zamanı azaltmak için mal kabul süreçlerinde basit ve verimli uygulamalar sunuyor. Böylece, manuel işlemlerde karşılaşılması olası insan hataları azalıyor. Ayrıca, etkin depo yönetimi personel maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.


Malları gerçek zamanlı olarak takip etme

Bir malzeme veya ürünün, tedarik zinciri takip deposu boyunca tam olarak nerede olduğunu görmek için seri/lot ve parti numaralarıyla stokları izlemeyi mümkün kılıyor. Bu özellik, hem müşteri hem de satıcı açısından alışverişi daha keyifli hale getiriyor.

Sürekli iyileştirme gücü

Süreç değişiklikleri, işletmelerde iyileştirmeyi sağlamak için büyük önem arz ediyor. İyi bir WMS, işletmelerin sürekli olarak kendilerini geliştirmelerini kolaylaştırıyor. Bu durum iade edilen, hasarlı veya son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin yönetimini optimize ederek işletmelerin verimlilik ve etkinliklerine katkı sağlıyor.

Teknolojik entegrasyon kabiliyeti

Logo Deys WMS yazılımları, yeni nesil teknolojilerle uyumlu şekilde çalışarak işletmeye bütünleşik hizmetler kazandırıyor. Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen, giyilebilir teknolojilerle ve sesli sistemlerle entegre olabilen WMS yazılımları ile sürekli güncel kalabilirsiniz.

297 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page